-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření15 min
-
Porce5
-
Celkový čas30 min
Máte přebytek cuket a nevíte si s nimi rady? Vyzkoušejte bramborák s cuketou, bramborem a uzeným masem.
Bramborák s cuketou a uzeným masem je skvělý letní recept, který připravuji každou sezónu. Je to takový lepší a zdravější bramborák, který obsahuje zároveň bílkoviny. Pokud uzené maso nemusíte, můžete jej nahradit tvrdším sýrem např. eidamem. Příprava je stejná jako u klasického bramboráku z brambor.
Suroviny na bramborák s cuketou a uzeným masem
- 200 g brambor
- 200 g cukety
- 1 vejce
- 100-200 g uzeného masa
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce majoránky
- sůl & pepř
- olej nebo sádlo na smažení
TIP: Místo uzeného masa můžete použít anglickou slaninu.
Postup přípravy bramboráku s cuketou a uzeným masem
- Nejprve si na struhadle nakrájejte oloupané brambory a cuketu zbavenou o vnitřek se semínky. Cuketu můžete i nemusíte loupat, záleží na vás. Ideálně, když zeleninu posolíte a necháte chvíli pustit přebytečnou vodu, tu vymačkejte a vylijte.
- K nastrouhané zelenině vyklepněte vejce, uzené maso na kostičky, prolisovaný česnek a zbytek koření. Směs dobře promíchejte.
- Ze směsi tvořte placičky libovolné velikosti a smažte v dostatečně velké vrstvě oleje dozlatova z obou stran.
- Hotové bramboráky pokládejte na papírový ubrousek, kde pustí přebytečný tuk.
- Podávejte s čerstvou zeleninou nebo jen tak.
Chutnaly vám cukeťáky s uzeným masem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Bramborák s cuketou a uzeným
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review